Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα (29-1-2012)

Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα από το βράδυ της 28-1-2012 μέχρι και το απόγευμα της 29-1-2012 αφορούν σε αδικήματα, που διαπράχτηκαν σε διάφορες περιοχές. Δείχνουν τον σημερινό χάρτη εγκληματικότηας στη χώρα. Άλλα εξιχνιάστηκαν και άλλα όχι. Η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρανομία, αντί να μειώνεται, όλο και αυξάνεται. Στο ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, περιλαμβάνονται, ανά Αστυνομική Διεύθυνση,
τα παρακάτω συμβάντα:  
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Περί επαγγελματικού – ερασιτεχνικού αθλητισμού

Την 28-1-2012/14.50, πριν την έναρξη του αγώνα καλαθοσφαίρισης γυναικών, που θα διεξαγόταν σε κλειστό γυμναστήριο στα Εξάρχεια, στο Λόφο Στρέφη, ομάδα (100) περίπου ατόμων, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καλυμμένα με κράνη και κουκούλες, τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που λάμβαναν μέτρα τάξης στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου, χρησιμοποιώντας μολότοφ, πέτρες, λοστούς, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απωθήσουν και τελικά διαλύθηκαν προς το Λόφο του Στρέφη. Από το σημείο περισυλλέγησαν και κατασχέθηκαν, (1) πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη με μονωτική ταινία κροτίδα (μολότοφ),  (1) βεγγαλικό, (6) στόμια από γυάλινο μπουκάλι μολότοφ, με προσαρμοσμένο στουπί, (1) πάτος από γυάλινο μπουκάλι με ίχνη καύσης, (1) λειωμένο στόμιο από πλαστικό μπουκάλι (υπόλειμμα από μολότοφ), (3) άδεια γυάλινα μπουκάλια, (3) σιδερένιοι λοστοί και (7) τεμάχια υφάσματος, που χρησιμοποιούνται σαν στουπί σε μολότοφ. Παράλληλα κατά τον ίδιο χρόνο, έξω από σύνδεσμο οπαδών, στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, αποτρέποντας τη μετακίνηση (150) περίπου οπαδών, που είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να μεταβούν στο προαναφερόμενο κλειστό γυμναστήριο. Ώρα 17.15, οι διαιτητές αποφάσισαν να μην ξεκινήσει ο αγώνας, λόγω χρήσης δακρυγόνων. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Εμπρησμοί 

1) Την 28-1-2012/23.57 στο Γαλάτσι, οδός Πυθαγόρα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από (2) γκαζάκια σε είσοδο S/M, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να υποστεί υλικές ζημιές ο υαλοπίνακας της εισόδου του καταστήματος. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ. Δράστες αναζητούνται. 

2) Την 29-1-2012/02.08 στην Αθήνα, οδός Πετράκη, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από (2) γκαζάκια σε είσοδο S/M, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να υποστεί υλικές ζημιές ο υαλοπίνακας της εισόδου του καταστήματος. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ. Δράστες αναζητούνται.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Εμπρησμός
Την 29-1-2012/01.45 στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, ιδιοκτησίας ημεδαπού, (2) γκαζάκια, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτό. Πυρκαγιά κατασβέσθη από την Π.Υ. Δράστες αναζητούνται.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ.  Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Περί παιγνίων
Την 28-1-2012/19.30 στο Άσπρο Κιλκίς, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα – καφέ, κατελήφθη ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος, να επιτρέπει σε (2) άτομα τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «Φρουτάκια». Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) Η/Υ και το χρηματικό ποσό των 300 €. Άπαντες συνελήφθησαν.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Περί παιγνίων
Την 29-1-2012/01.00 στην Κοζάνη, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο ημεδαπός ιδιοκτήτης, να επιτρέπει σε (3) ημεδαπούς, τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου POKER.  Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (104) τραπουλόχαρτα και (1.010) μάρκες διαφόρων χρωμάτων, που χρησιμοποιούσαν για τη διεξαγωγή του παιγνίου. Άπαντες συνελήφθησαν. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ληστεία
Την 28-1-2012/19.45 στη Λάρισα, άγνωστος δράστης, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από (2) φοιτητές χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πυρκαγιά - απανθράκωση ημεδαπής
Την 28-1-2012/18.55 στο Λέχαιο Κορινθίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία 85χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί, ενώ η οικία υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Περί αλλοδαπών
Την 29-1-2011/06.30 στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, (11) αλλοδαποί που επιχειρούσαν παράνομη είσοδο στη Χώρα με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου, αυτή από άγνωστη αιτία ανετράπη με αποτέλεσμα οι (9) εξ’ αυτών να περισυλλεχθούν από την παρόχθια περιοχή, ενώ αγνοούνται ένας άνδρας ηλικίας 50-55 ετών και ένα κοριτσάκι 8-10 ετών. Οι (8) διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρουσιάζοντας προβλήματα υποθερμίας, ενώ ένα 4χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο Αλεξ-πολης. Οι έρευνες συνεχίζονται. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ.  Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Περί παιγνίων
Την 28-1-2012/20.00 στην Κατερίνη, σε έλεγχο που έγινε σε καφετέρια, ιδιοκτησίας 34χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε και αναζητείται, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, γιατί ως υπεύθυνος του καταστήματος, επέτρεπε τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου «ΖΑΡΙΑ» με χρήματα σε (7) ημεδαπούς και (1) αλλοδαπό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) «ΖΑΡΙΑ» και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.650 €. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 
Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Την 29-1-2012/05.00 στο Βόλο, έξω από κέντρο διασκέδασης, 31χρονος ημεδαπός μετά από διαπληκτισμό που είχε με 25χρονο ημεδαπό, τον  πυροβόλησε  με αγνώστου τύπου όπλο στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Παθών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συμπληρωματικά στοιχεία
Την 28-1-2012 απογευματινές ώρες στον Αστακό Αιτ/νίας, συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος  Βουλγαρίας,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, της έκθεσης ατόμων σε κίνδυνο, καθώς και της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητούνται (2) ακόμη συνεργοί του Ρωσικής και Αραβικής καταγωγής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστης  ήταν ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτ-του, το οποίο μεταφέροντας τουλάχιστον (48) μη νόμιμους μετανάστες  την 27-1-2012 στο Μαραθιά Αστακού, ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό (5) μεταναστών και τον τραυματισμό άλλων  (43). Ο συλληφθείς  μαζί με τους (2) συνεργούς του, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που προπορευόταν του φορτηγού, παρέλαβαν τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 €, από καθένα. Ο συλληφθείς οδηγός μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. (Σχετικό το από 28-1-2012/07.30 Συνοπτικού Δελτίο).
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Εξιχνίαση ληστειών-κλοπών
Συνέχεια του Συνοπτικού Δελτίου της 28-1-2012/18.30, που αφορά τη σύλληψη 21χρονου ημεδαπού, γιατί την 25-1-2012/20.15 στην Κόρινθο, από κοινού με (2) ημεδαπούς συνεργούς, ηλικίας 23 και 28 ετών αντίστοιχα,  διέπραξαν ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτριας παντοπωλείου, από την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150€, μετά από αναζητήσεις  δυνάμει εντάλματος σύλληψης, συνελήφθη και ο 23χρονος δράστης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20-11-2011 έως 26-1-2012 σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας, διέπραξαν (2) ληστείες σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, όπου με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των 750€ και (1) Ι.Χ.Ε αυτ-το, καθώς και (15) κλοπές από καταστήματα και Ιερούς Ναούς, όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) πιστόλια REPLICA και (1) υποπολυβόλο REPLICA τύπου UZI. Έτερος συνεργός τους αναζητείται.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ
Συμπληρωματικά στοιχεία
Συνέχεια του Συνοπτικού Δελτίου της 27-1-2012/18.30, που αφορά ανθρωποκτονία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, πράξη που έλαβε χώρα την 27-1-2012/14.55 στα Χανιά, αναφέρεται συμπληρωματικά ότι ο 31χρονος ημεδαπός δράστης, παρουσιάσθηκε αυθορμήτως στην Υ.Α. Χανίων και συνελήφθη. Επίσης κατασχέθηκε (1) κυνηγετική καραμπίνα με την οποία τέλεσε την ανθρωποκτονία, καθώς και (23) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Περί ναρκωτικών
Την 28-1-2012 μεσημβρινές ώρες στο Ηράκλειο, συνελήφθησαν ζεύγος ημεδαπών για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έκθεση ανηλίκων, απείθεια και αντίσταση. Ειδικότερα, μετά από πολυήμερη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι (2) συλληφθέντες διακινούσαν ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας, ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης (2) Ι.Χ.Ε. και (1) Ι.Χ.Φ. αυτ-τα, (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν συγκεκριμένα σημεία «καβάντζες», που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε διαρκή επιτήρηση τα σημεία απόκρυψης και σε ένα από αυτά τις μεσημβρινές ώρες εμφανίστηκε ο 38χρονος ημεδαπός με Ι.Χ.Φ. για να παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες. Αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, με επικίνδυνους ελιγμούς και εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα του Τμ. Δίωξης Ναρκωτικών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Επιπλέον, αφού συγκρούστηκε με άλλα (2) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα (το ένα σταθμευμένο και το δεύτερο σε κίνηση χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του), έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε υποσταθμό (ΚΑΦΑΟ) της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα το Ι.Χ.Φ αυτ-το να ακινητοποιηθεί και να πάρει φωτιά. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός και αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, που κατάφεραν σε κοντινή απόσταση να τον συλλάβουν. Διακομίστηκε, με σταθμό του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο κατά την προσπάθεια διαφυγής του. Μετά τη σύλληψη του 38χρονου, διαπιστώθηκε ότι εντός του Ι.Χ.Φ. είχε αφήσει τα (3) ανήλικα τέκνα του, ηλικίας από 7 έως 12 ετών, τα οποία με τις ενέργειες του εξέθεσε σε άμεσο κίνδυνο. Στο σημείο προσήλθε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και η 33χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, στην οικία τους και σε κατάστημα που διατηρεί η 33χρονη, καθώς  σε (1) σημείο απόκρυψης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (96) γραμμάρια κοκαΐνης, (4) κινητά τηλέφωνα, (3) ζυγαριές ακριβείας, (1) ψηφιακό μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων, βιβλιάρια καταθέσεων, αποδείξεις αναλήψεων και καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών και το χρηματικό ποσό των 31.485€, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.