Γυναίκες στη Θεσπρωτία κάνουν μαρμελάδες στο σπίτι και τις πουλάνε!

Το κέρδος είναι μεγάλο...
Γυναίκες στη Θεσπρωτία κάνουν μαρμελάδες στο σπίτι και τις πουλάνε. Το κέρδος είναι μεγάλο... Μάλιστα κάποιες την ενασχόλησή τους αυτή την μετέτρεψαν σε οικογενειακή επιχείρηση.  Η επιτυχία μιας καλής μαρμελάδας,όπως μας είπαν
μερικές από αυτές,  η οποία συντηρείται, διατηρεί την ελαστικότητά της και δεν ζαχαρώνει, εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες:Την οξύτητα (ή το pH) του πολτού του φρούτου που προετοιμάστηκε και χρησιμοποιήθηκε. Την περιεκτικότητα του πολτού των φρούτων σε πηκτίνη. Την τελική περιεκτικότητα της μαρμελάδας σε σάκχαρα. Ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών ορίζει ότι στα προς πώληση προϊόντα πρέπει να αναγράφεται η περιεκτικότητα σε φρούτα ανά 100 γρ. τελικού προϊόντος ύστερα από αφαίρεση κατά περίπτωση του βάρος του νερού που είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή των υδατικών εκχυλισμάτων, καθώς και η ολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα ανά 100 γρ.