Οι διασπασμένοι Έλληνες πλήρωσαν το... μάρμαρο στις αλβανικές εκλογές!

Ενδιαφέροντα εκλογικά στιγμιότυπα...
Ενώ ο Εντι Ράμα του σοσιαλιστικού κόμματος δηλώνει νικητής των εκλογών στην Αλβανία, ο Σαλί Μπερίσα του δημοκρατικού κόμματος πανηγυρίζει την επανεκλογή του! Επαναλαμβανόμενο το σκηνικό τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα... Ανεξάρτητα από αυτό, το
σίγουρο είναι ότι οι διασπασμένοι Έλληνες πλήρωσαν τη διχόνοια στις αλβανικές εκλογές. Αν  και ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δύο ελληνικών κομμάτων, του ΚΕΑΔ και του MEGA, φαίνεται να είναι από ανύπαρκτη ως ισχνή. Το κακό είναι ότι και μετά τις εκλογές οι Έλληνες της Αλβανίας δεν πήραν το μάθημα... Είναι άξιοι της τύχης τους...
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
*Αν και είμαστε στο 2013, οι ψηφοφόροι μαρκάρονται με μαρκαδόρο στο χέρι, ώστε να μην ξαναψηφίσουν.
*Οι κάλπες δεν καταμετρούνται στα εκλογικά τμήματα, αλλά συγκεντρώνονται  σε κομβικά σημεία ανά γεωγραφική ενότητα, όπου γίνεται, με μεγάλη καθυστέρηση, η διαλογή των ψήφων.
* Ήπιο ήταν το κλίμα στη Βόρειο Ήπειρο (νότιο Αλβανία) και δεν σημειώθηκαν αξιοσημείωτα παρατράγουδα.
* Η Αλβανίδα δημοσιογράφος Χριστίνα οργάνωσε στο Αργυρόκαστρο ένα λειτουργικότατο γραφείο τύπου σε κεντρική καφετέρια, όπου εξυπηρετήθηκαν άριστα οι εκπρόσωποι τύπου.
*Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός στην Αλβανία, το TOP CHANEL, έστειλε στην περιοχή του Αργυροκάστρου, για την κάλυψη του εκλογικού ρεπορτάζ, το Χειμαρραίο παρουσιαστή του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων, μέλος του προεδρείου του ΚΕΑΔ και παραλίγο υποψήφιο βουλευτή Ιλίρ Πάτσιο. Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα, που εκτιμούμε ότι σε λίγα χρόνια θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Αλβανίας.
* Δημοσιογράφοι περίμεναν για δύο ώρες στο χωριό του Γοραντζή, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, για να ψηφίσει, αλλά μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες δεν εμφανίστηκε. Φαίνεται ότι άσκησε, ως αρχηγός κόμματος, αλλού το εκλογικό του δικαίωμα. 
* Αυτό, που μας έκανε θετική εντύπωση, είναι ότι όλα τα κόμματα καταγράφονται σ' ένα εναιίο ψηφοδέλτιο, που μπορεί να είναι μεγάλο σε μέγεθος, αποφεύγεται, όμως, το πακέτο ψηφοδελτίων, που δίνεται στην Ελλάδα.