Το νόστιμο και υγιεινό "γκορτσόψωμο", που έφτιαχναν παλιά στη Θεσπρωτιά, δεν έχει ξεχαστεί!

Σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας, παλαιότερα, όταν η φτώχεια ήταν μεγάλη, έφτιαχναν στους σπιτικούς φούρνους ένα πεντανόστιμο ψωμί, το λεγόμενο "γκορτσόψωμο". Τι ήταν το "γκορτσόψωμο" και πώς γίνονταν; Το "γκορτσόψωμο" ήταν ζυμωτό ψωμί, που περιείχε κατά μεγάλο μέρος γκόρτσα, που είναι μια κατηγορία
αγριοαχλαδιών. Πώς γίνονταν;  Τα γκόρτσα στέγνωναν στον ήλιο, αλέθονταν και σε μίξη με καλαμποκίσιο αλεύρι, ακολουθούσε το ζύμωμα. Θεωρούνταν θρεπτικό και υγιειενό ψωμί και παρότι τις παλαιές εποχές δεν εκτιμούνταν η αξία του, τώρα το νοσταλγούν κάποιοι...