Μεγάλη η στήριξη των πολιτών στο έργο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Θεσπρωτίας

Επιτυχημένος για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο ετήσιος χορός...
Για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Θεσπρωτίας  «ΣΤΟΡΓΗ» οργάνωσε με επιτυχία τον ετήσιο χορό του το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2017. Αρκετοί ήταν οι Θεσπρωτοί, επίσημοι (οι βουλευτές κ.κ. Κάτσης και Γιόγιακας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου Νικόλας Κάτσιος, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, οι
αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας κ.κ. Λώλης, Γκίκας και Μήτσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, η Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Ηπείρου και βόρειων Ιονίων Νήσων  Μαρία Σκανδάλη και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ  Ζουμπουλίδης Σπύρος) και απλοί πολίτες, που προσήλθαν για να στηρίξουν το Σύλλογο, που προσφέρει, πραγματικά, μεγάλο κοινωνικό έργο. Δεν ήταν ο χορός και το φαγητό, που προσέλκυσε τους ανθρώπους, αλλά η θέλησή τους να στηρίξουν με την παρουσία τους ανθρωπιστικές πράξεις. Η πρόεδρος του Συλλόγου Έλενα Κάσσαρη στην παρέμβασή της επικέντρωσε στη σημασία, που έχει η συμπαράσταση του κόσμου, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσπάθεια. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν  οι βουλευτές κ.κ. Κάτσης και Γιόγιακας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου Νικόλας Κάτσιος, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, η Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Ηπείρου και βόρειων Ιονίων Νήσων  Μαρία Σκανδάλη και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ  Σπύρος Ζουμπουλίδης.
***
Η "ΣΤΟΡΓΗ" ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1992, με σκοπό την προαγωγή των συμφερόντων των παιδιών με αναπηρία και τη συμπαράσταση στα προβλήματά τους. Σήμερα συμμετέχουν στη « ΣΤΟΡΓΗ» πάνω από 100 μέλη (γονείς και φίλοι). Στο σύλλογο εκπροσωπούνται όλες οι κατηγορίες ατόμων με αναπηρία: τυφλοί ή άτομα με προβλήματα όρασης, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα με προβλήματα ακοής ή κωφοί, άτομα με μεσογειακή αναιμία, καθώς και οι γονείς ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοεκπροσώπησης όπως άτομα με νοητική στέρηση, αυτισμό, βαριές ψυχοσωματικές, κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες. Βασική αρχή του Συλλόγου είναι η προαγωγή των συμφερόντων των παιδιών με Αναπηρία και η συμπαράσταση στα προβλήματά τους. Στόχοι του Συλλόγου είναι: Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η ψυχολογική στήριξη των ατόμων με Αναπηρίες, η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση, η αποκατάσταση καθώς επίσης και η ισότιμη κοινωνική τους ένταξη. Η υποστήριξη των οικογενειών τους και η προώθηση της μεταξύ τους επαφής.