Περιπετειώδη καταδιώξη Αλβανών στη Θεσπρωτία για κλοπή αυτοκινήτου...

Βρέθηκε και ποιος είχε κλέψει φορτηγό από το Ασπροκκλήσι...
Το κακό παράγινε με τη μικροεγκληματικότητα στη Θεσπρωτία. Τρεις ανακοινώσεις εξέδωσε η αστυνομία, μέσα σε μια ημέρα, για κλοπές στη Θεσπρωτία. Συνελήφθηκε στην περιοχή Αμπέλια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας νεαρός Αλβανός για κλοπές. Ειδικότερα, στο 3ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί 
επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή πεζή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, ο  οδηγός του οχήματος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του διέφυγε της σύλληψης, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής. Από την  έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα παρακάτω: Το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας 68χρονου υπηκόου Γερμανίας, είχε κλαπεί στις  5/6-2-2017 από την περιοχή της Φασκομηλιάς Θεσπρωτίας. Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο, καθώς και μία μπαταρία φορτηγού και ποσότητα πετρελαίου, είχαν αφαιρεθεί από φορτηγό, στις 8/9-2-2017 στην περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας. Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen ενώ επίσης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

***
Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής φορτηγού στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος νεαρού Αλβανού, γιατί από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι νυχτερινές ώρες, στις 30/09/2016, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, έκλεψε ένα φορτηγό.