Εκατοντάδες άτομα γεύτηκαν την παραδοσιακή μαγειρική της Λάκκας Σουλίου!

Εκατοντάδες άτομα γεύτηκαν την παραδοσιακή μαγειρική της Λάκκας Σουλίου στο τριήμερο Συμπόσιο Γαστρονομίας, το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Ζηρού. Οι επισκέπτες απόλαυσαν εκλεκτές γεύσεις από τοπικά προϊόντα, γλυκά και εδέσματα, ενώ διασκέδασαν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Τάσος Τόλης μίλησε για τη γεύση ως πολύτιμο στοιχείο πολιτισμού μιας χώρας ή μιας περιοχής. Η  Φρειδερίκη Νάσση, γυμνασιάρχης Θεσπρωτικού αναφέρθηκε στην παραδοσιακή διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες της περιοχής Λάκκας Σουλίου, ενώ ο διατροφολόγος Ευάγγελος Κίτσιος ανέπτυξε το θέμα: 'Μεσογειακή διατροφή δυτικού τύπου και διατροφή: Θετικά και αρνητικά'. Έγιναν παρουσιάσεις ποικιλιών πίτας από μέλη Συλλόγων, Συνεταιρισμών, νοικοκυρών και επιχειρηματιών της περιοχής και άφθονα κεράσματα. Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, έκαναν επίδειξη πιάτων φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα, ενώ ο Χριστόφορος Γκοντέβας , έκλεψε τις εντυπώσεις με το μαγείρεμα σε καζάνι γίδας βραστής. Ο συλλέκτης λαογραφικών σκευών Αναστάσιος Λαμπρούσης, περιέγραψε τη χρήση παραδοσιακών σκευών της συλλογής του, ενώ κυρίες μέλη συλλόγων με τις μικρές τους κόρες, έκαναν επίδειξη ανοίγματος φύλλου πίτας και παρασκευής βουτύρου με παραδοσιακούς τρόπους.