Προγονικές μνήμες ξαναζωντάνεψε ο Θεσπρωτός Σ. Δημητρίου με την παρουσίαση του "Μείναμε εμείς..." σε Αθήνα, Κόρινθο και Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη των προγόνων του λαλεί μέσα από το βιβλίο του "Μείναμε εμείς" ο Θεσπρωτός Σωτήρης Λ. Δημητρίου, το οποίο, μετά την παρουσίαση, πριν καιρό, στην Ηγουμενίτσα, παρουσιάστηκε και στη Φυλή Αττικής,  στην Κόρινθο και στην Πάτρα. Μέσα από τις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος ανατέλλει  ο σεβασμός για τον άνθρωπο. Πάνω από τη βία και το μίσος, προβάλλει, μέσα από παραδόσεις και ήθη, μια συνθήκη με το όραμα. Ένα μυστικό ποτάμι ζωής φέρνει από περασμένα, όχι όμως ξεχασμένα χρόνια, την ελευθερία στο πνεύμα του ανθρώπου. Πίστη στη μνήμη και στο όραμα είναι το αποκορύφωμα του βιβλίου, αυτές τις άσβηστες, τις αήττητες πηγές, πηγές, που δεν έχουν γραμμένους νόμους, αλλά κρατάνε την ψυχή πάνω από τη λήθη, μακριά από το ψεύδος. Η περιγραφή κυλάει χωρίς υπολογισμό, χωρίς υστερόβουλη σκέψη. Δεν χάνει ποτέ την αφετηρία, που την οδηγεί. 
ΣΤΗ ΦΥΛΗ
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών  Λευτέρης Τζόκας. Μίλησαν για το βιβλίο, εκτός από το Σωτήρη Δημητρίου και οι: Πολυξένη Δάλλα, Νίκος Φουσέκης, οι αδελφές Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Σταματία Δάλλα. Ανέγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου, οι ηθοποιοί: Πέτρος Αποστολόπουλος & Μαρία Γούλα, οι οποίοι «καθήλωσαν» το ακροατήριο, με το ταλέντο τους.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου από το Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας στην Κόρινθο,  παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Οικονομικών Δ. Παρτσινέβελος και Μιχάλης Χατζής αντίστοιχα, η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ν. Κορινθίας Βαρβάρα Αγγιστριώτη, η γ.γραμματέας του Συνδέσμου φιλολόγων ν. Κορινθίας  Μαριλένα Ρουμπέκα, ο επιχειρηματίας Δ. Ρουμελιώτης.
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Σε εκδήλωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου ο πρόεδρός του Κώστας Τσίρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Παντελής Λιάκος, Κώστας Τρίγγος και Μαντώ Κάτσιου μίλησαν με επαινετικά λόγια για το βιβλίο.